Новини

Сдружение на ловците и риболовците „Ловно-рибарско дружество“ град Девин проведе първото си лятно рибарско училище за деца

На 18 юли 2022 г. в експозиционния рибарски център в град Девин пристигнаха 17 деца на възраст до 18 години, които се включиха в рибарското училище, организирано от Сдружение на ловците и риболовците „Ловно-рибарско дружество“ град Девин.

Сдружението е организация с нестопанска цел и сред неговите цели са опазването на природата и рибните ресурси, обогатяване възпроизводството и съхраняване на екологичното равновесие в дивата флора и фауна и развитието на ловните и риболовните спортове.

Теоретичната подготовка за децата премина в залата на експозиционния център, където децата получиха знания за различните видове риби и техните минимално допустими размери за улавяне, устройство на рибите, етика и правила за безопасност при риболов.

Практическите занимания се проведоха на малък водоем сред природата, където децата се научиха как да разпознават видовете риби, придобиха знания за начина на риболов и др.

За финал, рибарското училище приключи със състезание по риболов.

Изграденият експозиционен рибарски център в град Девин и възобновяването на старите рибарски училища са част  от дейностите, които Сдружение на ловците и риболовците „Ловно-рибарско дружество“ Девин успя да реализира чрез изпълнението на проект, финансиран по Стратегията на МИРГ „Високи Западни Родопи:Батак-Девин-Доспат“, по Програма за морско дело и рибарство 2014 – 2020 г.

Възобновяването на старите рибарски училища, които някога са се провеждали в района са с цел да представят на младите хора рибните видове, които са подходящи за риболов, и да изградят знания и умения за риболов.

Сдружението и неговите членове възнамеряват да образоват и обучават младите хора, като са разработили пакет от образователни програми, насочени към запознаване с местните рибни видове в района и техните минимално допустими размери за улов, етиката на риболовеца, различни риболовни маршрути, правилно отношение към природните ресурси и рибните запаси и всичко за любителския риболов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *