Новини

Новият експозиционен рибарски център в град Девин вече е достъпен за посетители

Изграденият експозиционен център в гр. Девин включва две зали – обучително информационна и експозиционна. В експозиционната зала са експонирани макети и елементи от ихтиологичното богатство на района, включващи дъно на планински водоем, 20 вида риби, най-характерни за територията на „Високи Западни Родопи“ в естествена големина, модели на Видра, Голям корморан, Жълтоуха водна змия и Планинска жаба в естествена големина и пряко свързани с живота на рибите.

Центърът се намира в сградата на Сдружение на ловците и риболовците „Ловно-рибарско дружество“ град Девин, ул. „Руен“ № 2  и ще предоставя информация на рибарските общности, ще популяризира възможностите за риболовен туризъм на територията и ще предлага маршрути и условия за риболовен туризъм.

Благодарение на техническото оборудване, вкл. голям телевизор, презентационна техника и др., в обучително информационната зала ще могат да се изнасят презентации пред туристи и гости, както и да се провеждат обучения от типа „рибарски училища“ съществували в района и други форми за популяризиране на района като дестинация за риболовен туризъм.

Всички местни жители и гости на града могат да заповядат в центъра и да го разгледат!

Изграденият експозиционен рибарски център и разработената уеб платформа са част от реализирания проект по мярка от Стратегията на МИРГ „ВЗР:Батак-Девин-Доспат“, финансирани от Европейския съюз чрез Европейски фонд за морско дело и рибарство по Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 г.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *