Новини

МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА РИБАРСКА ГРУПА „ВИСОКИ ЗАПАДНИ РОДОПИ :БАТАК-ДЕВИН-ДОСПАТ“ ОРГАНИЗИРА ЕДНОДНЕВЕН КУЛИНАРЕН ФЕСТИВАЛ И СЪСТЕЗАНИЕ ПО РИБОЛОВ ЗА ДЕЦА И ЮНОШИ

На 09 юли (събота) 2022 г., на площад „Игор Юруков“ в град Девин, ще се проведе Еднодневен кулинарен фестивал „Царството на пъстървата“ с разнообразна атрактивна програма. Фестивалът ще стартира със състезание по риболов на естествена стръв за деца и юноши с начален час 09.30 часа, а от 17.00 часа ще продължи с дегустация на традиционни рибни ястия и специалитети и музикална програма.

Състезанието по риболов ще се проведе на река Девинска, до СПА хотел „Орфей“, град Девин. Участниците в състезанието ще бъдат разпределени в две възрастови групи:

–    До 14 години;

–    От 14 години до 18 години;

Задължително условие е риболовците да притежават билет за любителски риболов. Според регламента децата трябва да са придружени от родител или друг възрастен. Всички детайли от състезанието ще бъдат оповестени от Главния съдия преди започване на състезанието. Времетраенето на състезанието ще бъде 2 часа.

Участниците, класирали се до трето място, ще получат специални награди от организаторите.

За предварително записване и допълнителна информация: в офиса на Сдружение на ловците и риболовците „Ловно-рибарско дружество“, град Девин, ул. „Руен“ №2 или на тел.088 52 52 737.

Организатор на състезанието е Местна инициативна рибарска група „Високи Западни Родопи: Батак-Девин-Доспат“ съвместно със Сдружение на ловците и риболовците „Ловно-рибарско дружество“ град Девин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *